Det blev förlust mot Gefle på bortaplan efter ett sent segermål från hemmalaget. En seger som betyder att Gefle avancerar till Superettan.

Annars var det här en väldigt jämn match. I den första halvleken var det Umeå FC som såg ut som det hetare laget och man tog sig till många fina lägen men oftast var det sista passningen som man föll på.

Från att klockan visade 25 minuter kvar att spela började det hände grejer på riktigt. Inbytte Victor Kamf fick ett helt öppet läge framför Gefle-målet och revs ner men domaren friade.
Sen med 10 minuter kvar styrde den förre Umeå FC-spelaren Leo Englund in 1-0 till gästerna.

Umeå FC pressade sedan på för en kvittering men utan att lyckas.

Nu väntar två matcher av Ettan Norra för Umeå FC:s räkning. Karlstad hemma och Örebro Syrianska borta.