Det är dags för omgång 28 i Ettan Norra när Umeå FC åker söderut för möte med Gefle IF. Här är förutsättningarna!

Matchinformation:
Ettan Norra, omgång 28
Gefle IF – Umeå FC
Lördag 22 oktober kl. 13.00
Gavlevallen

Truppen:
Matchtruppen finner du här!

Så ser du matchen:
– Matchen sänds på SportExpressen. Se matchen här!

Att notera:
– Gefle behöver en poäng för att säkra avancemang till Superettan.
– I Gefle spelar de tidigare Umeå FC-spelarna Tim Markström och Leo Englund. Englund leder dessutom Ettan Norras skytteliga på 21 gjorda mål.
– Vårmötet lagen emellan slutade med Gefle-seger, 1-0.

Magnus Henrysson inför matchen:

En skön seger mot BK Forward senast. Vad säger du om matchen?En match som vi är otroligt nöjda med att vinna. Det handlar mycket hur man lyckas hantera sina känslor i sådana här matcher och det tycker jag att vi lyckades med. Nu väntar Gefle borta. Vad kan ni förvänta er där?– Ett Gefle som vill säkra en serieseger och ett avancemang till Superettan samt att det förväntas storpublik. Kan inte bli en härligare utmaning! Vad kommer krävas för att få med sig ett bra resultat?
– Vi kommer att behöva göra en 100-procentig försvarsinsats men samtidigt inte bara bli försvarsinriktade. Vi måste vara modiga när vi har bollen och också få Gefle att jobba i det defensiva. Sedan behövs det ibland lite tur även om man säger att tur förtjänar man.