Umeå FC tog en viktig seger hemma mot BK Forward. Slutresultatet skrevs till 2-1 efter mål av Jonathan Lundbäck och Hugo Bergström.

26 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Hemmalaget tog direkt tag i taktpinnen och formligen sköljde över gästerna från Örebro. Man hade chanser för både 1, 2 och 3-0 inom loppet av de första 20 minutrarna men skärpan i avslutsfasen fanns inte där.

Det krävdes en halvlek och en halvtidpaus för att få till en ändring. Den andra halvleken var bara minuten gammal när Alexander Segers precisa inlägg prickade Jonathan Lundbäcks panna och en hemmaledning var ett faktum.

Det dröjde dock inte länge innan gästerna kvittart. BK Forwards skyttekung Eliyo Turken sköt snyggt in 1-1 bara åtta minuter efter Umeå FC:s ledningsmål.

Men hemmalaget tryckte gasen i botten ännu en gång och Hugo Bergström tog till vara på en målvaktsretur från ett tungt Amaro Bahtijar-skott och Umeå FC var återigen i ledning.

Slutdelen av matchen blev en pers för hemmapubliken. Forward satsade allt framåt och skapade stor oreda i hemmaförsvaret. Närmast en kvittering var målskytten Turken men Pontus Eriksson kom ut stort och räddade.

Umeå FC inkasserade sin andra raka tre-poängare. Härnäst väntar serielednade Gefle IF borta i en match där Gefle kan säkra avancemanget till Superettan.

Ettan Norra, omgång 27
Umeå FC – BK Forward 2-1 (0-0)
Målen: 1-0 (46) Jonathan Lundbäck (Alexander Seger), 1-1 (52) Eliyo Turken, 2-1 (59) Hugo Bergström
Varningar Umeå FC: Jonathan Lundbäck