En helgjuten insats av Umeå FC bärgade tre tunga poäng i bortamötet med seriefyran IF Sylvia. Tobias Westin blev segerskytt redan i den 12:e matchminuten.

Umeå FC inledde hänslyslöst och skapade flertalet målchanser i inledningen av matchen. Men det krävdes en försvarare för att få utdelning. Tobias Westin tryckte påpassligt in 1-0 efter en målvaktsretur.

Under ett tag i den första halvleken kändes det som att Umeå FC skapade målchans i varenda anfall och när halvtidsvisslan gick så var det en besvikelse över att siffrorna inte var större.

Det fortsatte i inledningen av den andra halvleken. Redan i andra halvleks första minut skapade man ett jätteläge men Jonathan Lundbäck fick inte till avslutet.

Men då 2-0-målet uteblev så sjönk Umeå FC djupare och djupare samtidigt som Sylvia lyfte fram mer spelare. Trots det så skapade Sylvia aldrig något riktigt bra kvitteringsläge utan Umeå FC avgick med seger och tre välbehövliga poäng.