Serietvåan Sandviken blev för svåra för Umeå FC. Bortalaget vann med 3-1 efter punkterat matchen i slutminuten.

21 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Redan efter en minuts spel så skapade Umeå FC ett stort läge då Alexander Seger hittade en fri Jonathan Lundbäck men mottagningen från anfallaren var inte tillräckligt bra och chansen rann ut i sanden. Sedan forcerade Sandviken fram. Pontus Eriksson fick göra en jätteräddning redan efter fem minuter. Men bara minuterna senare gjorde man 1-0. John Junior snappade upp en lös boll och sköt in ledningsmålet för Sandviken.

Umeå FC åt sig dock in i tillställningen och man hade en riktigt bra period i mitten av halvleken dock utan resultat.

Efter 35 minuters spel nickade Alexander Seger ihop med en Sandviken-spelare och fick lämna planen. Mycket olyckligt då han hade varit hemmalagets bästa spelare fram tills dess.

Umeå FC kom ut med ny energi efter pausen och man hittade också en kvittering relativt omgående. Hugo Bergström hittade Yoel Embaye som i sin tur förlängde vidare till Emmanuel Yeboah som krutade in sitt andra mål för säsongen.

Men glädjen varade inte länge. Bara tre minuter senare sköt Jonathan Tesfay in ledningsmålet för gästerna via ribban.

Hemmalaget tog återigen över matchbilden och med tio minuter kvar så fick bortalagets Daniel Söderberg syna det röda kortet efter en ful satsning mot Yeboah. Umeå FC matade in inlägg mot Sandviken-boxen men gästerna redde ut stormen och kunde också göra 3-1 efter ett hemmamisstag.

Ettan Norra, omgång 25
Umeå FC – Sandvikens IF 1-3 (0-1)
Målen: 0-1 (11) John Junior, 1-1 (55) Emmanuel Yeboah (Yoel Embaye), 1-2 (58) Jonathan Tesfay Habte, 1-3 (90+8) Naeem Mohammed
Varningar Umeå FC: Victor Kamf