Umeå FC fick se sig besegrade i söndagens möte med FC Stockholm. Hemmalaget vann med 2-1.

Trots ett stort spelövertag för FC Stockholm under stora delar av den första halvleken var det Umeå FC som tog ledningen. Ett inkast från Ibrahim Habib hittade Linus Marklund, som via en FC Stockholm-försvarare, sköt in 1-0.

Men kvitteringen från hemmalaget kom innan halvtidsvilan. Eyasu Alemayehu hittade en yta i Umeå FC:s straffområde och placerade enkelt in 1-1.

Det var ett mer påkopplat bortalag som kom ut i den andra halvleken där bland annat Victor Kamf var nära på att kunna stöta in 2-1 men Marklunds boll var aningen för brant.

Ju längre halvleken led ju mer tog hemmalaget över taktpinnen och tillslut kunde Umeå FC inte hålla emot. Inhopparen Dida Rashidi snappade upp en andraboll i den 87:e minuten och sköt in 2-1 bakom en chanslös Pontus Eriksson.

Nu väntar serietvåan Sandviken hemma på lördag. Avspark klockan 16.00.

Ettan Norra, omgång 24
FC Stockholm – Umeå FC 2-1 (1-1)
Målen: 0-1 (31) Linus Marklund (Ibrahim Habib), 1-1 (42) Eyasu Alemayehu, 2-1 (87) Dida Rashidi
Varningar Umeå FC:
Pontus Eriksson
Ibrahim Habib (ut 54), Tarik Hamza, Gbenga Arokoyo, Lukas Bergqvist
Soya Takahashi (ut 54), Emmanuel Yeboah, Amaro Bahtijar (ut 79), Linus Marklund (ut 90)
Victor Kamf, Yoel Embaye
Ersättare: Vladimir Sudar, Rasmus Andersson (in 90), Alexander Seger (in 54), Tobias Westin (in 54), Albin Näslund (in 79), Hugo Bergström, Adam Sandström