Umeå FC åkte på en tung förlust hemma mot Haninge. Gästerna vann med 1-0.

20 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Det var viktiga poäng på spel när Umeå FC tog emot Haninge hemma på Umeå Energi Arena på söndagen. Ett Haninge som placerade sig på kvalplats med Umeå FC sex poäng ovanför.

Gästerna tog ledningen efter 18 minuters spel efter att en rensning ställt hemmaförsvaret och Rickson Mansiamina påpassligt höll sig framme och lobbade in 1-0.

Umeå FC tog över matchen mer och mer efter Haninges ledningsmål men dom riktigt heta målchanserna uteblev. Närmast kom Linus Marklund i halvlekens slutskede men Adrian Engdahl i Haninge-målet räddade.

Umeå FC ökade takten i den andra halvleken men liksom i den första kom man inte till några riktigt heta målchanser. Oftast var det i det sista som kvalitén saknades. När klockan hade slagit in på övertid så fick Umeå FC sitt hetaste kvitteringsläge. En fin Yeboah-aktion avslutades just utanför.

Förlust med 1-0 och nu väntar en annan viktig match i nästa omgång. FC Stockholm borta på söndag.