Det är dags för omgång 22 i Ettan Norra när Umeå FC åker söderut för möte med Vasalunds IF. Här är förutsättningarna!

Matchinformation:
Ettan Norra, omgång 22
Vasalunds IF – Umeå FC
Söndag 11 september kl. 15.00
Skytteholms IP

Truppen:
Matchtruppen finner du här!

Så ser du matchen:
– Matchen sänds på SportExpressen. Se matchen här!

Att notera:
– Lagen möttes i premiären där Umeå FC bokstavligen körde över Vasalund, resultatet skrevs till 4-0.
– Gbenga Arokoyo saknas pga. avstängning. Soya Takahashi är dock tillbaka i matchtruppen efter bilolyckan och Yoel Embaye är tillbaka efter sin avstängning.
– Yoel Embaye leder den interna skytteligan på sju gjorda mål. I gästerna ligger deras bästa målskytt, Elias Durmaz, på tio gjorda mål.

Tränare BKN inför matchen:
En härlig derbyseger senast. Vad säger du om matchen?Första halvlek var under all kritik, de var energifattigt, passivt och kvalitetslöst. Det var som att se målarfärg torka. I andra halvlek kopplar vi på nån typ av energi direkt från start och börjar trycka ner TG och får utdelning och vinsten tack vare vår energi.Nu väntar serietrean Vasalund. Ett lag ni besegrade i premiären med 4-0. Vad kommer du ihåg från den matchen?Jag minns att vi var väldigt kontrollerade i vårat anfallsspel och lyckades bryta Vasalunds linjer och hittade fortsättningar och längre sekvenser vilket tröttade ut dom.Vad kommer krävas för att få med ett bra resultat på söndag?
– Vi kommer behöva vara disciplinerade i försvarsspelet och tighta i ytorna mellan lagdelar. Vi behöver hitta en kontrollerad väg ur Vasalunds första press för att få etablering på deras planhalva. Vi har haft en tendens att ha lite för korta anfall. Får vi lite längd på anfallen kommer det passa Vasalund illa.