Efter sex matcher utan seger kom tillslut den förlösande trepoängaren. Umeå FC besegrade Täby med 2-1 efter mål av Gbenga Arokoyo och Yoel Embaye.

På ett dygnsurt Tibblevallen gästade Umeå FC nästjumbon Täby. Efter en poäng senast mot Motala var Umeå FC ute efter sin första seger sedan innan uppehållet och efter den första halvleken såg det lovande ut. Gbenga Arokoyo hade nickat in en hörna och Yoel Embaye placerat in 2-0 efter ett fint förarbete av Alexis Bbakka.

Men det skulle bli nervigt. Täby reducerade genom ett självmål med halvtimmen kvar. Umeå FC hade efter det två riktigt fina lägen att punktera tillställningen men misslyckades och istället blev det en nagelbitare.

I matchens sista sekunder fick Täby en hörna och flyttade upp hela laget inklusive målvakten Gustav Nyberg. På hörnan får Nyberg ett huvud på bollen och nickar i ribban. Umeå FC hade marginalerna med sig för första gången på länge och kunde knipa alla tre poängen.

Nu väntar derby mot Team TG på fredag med avspark klockan 19.00.

Ettan Norra, omgång 20
Täby FK – Umeå FC 1-2 (0-2)
Målen: 0-1 (28) Gbenga Arokoyo (Lukas Bergqvist), 0-2 (43) Yoel Embaye (Alexis Bbakka), 1-2 (64) Självmål.
Varningar Umeå FC: Yoel Embaye
Så spelade Umeå FC:
Lamin Sarr
Tobias Westin, Tarik Hamza, Gbenga Arokoyo, Lukas Bergqvist
Ibrahim Habib (ut 76), Emmanuel Yeboah, Yoel Embaye, Linus Marklund
Jonathan Lundbäck (ut 85), Alexis Bbakka
Ersättare: Pontus Eriksson, Rasmus Andersson, Amaro Bathijar (in 76), Victor Kamf (in 85), Albin Näslund, Samuel Wikman