Trots ett massivt övertag lyckades inte Umeå FC knipa alla tre poängen hemma mot Motala. Matchen slutade 1-1.

16 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Men det började inte bra för hemmalaget. Redan efter tre minuter tappade Emmanuel Yeboah bollen i eget straffområde och Patric Åslund kunde enkelt skjuta in 1-0 till gästerna.

Efter det var det bara ett lag på banan. Umeå FC tryckte ner Motala och chanser skapades men bollen ville inte in. Närmast var Gbenga Arokoyo vars nick träffade stolpen.

Umeå FC fortsatte forceringen i den andra halvleken och tillslut fick man hål på Motala. Tio minuter in så nickade Alexis Bbakka in Yeboahs hörna, hans första mål för säsongen.

Trycket avtog en aning men ju längre matchen led så var det tydligt att Motala ville komma undan med en poäng i bagaget, men det var när att Umeå FC knep alla tre tillslut.

I matchen sista situation fick hemmalaget in bollen efter en hörna men domaren vinkade av det pga av gruff.

I och med poängen bröt Umeå FC den fem matcher långa förlusttrenden. Nu väntar Täby borta på söndag.