Det blåser motvind för Umeå FC just nu. Trots en 2-0-ledning i paus förlorade man med 4-3 mot Hammarby TFF på söndagen.

Det här blev en match med två skilda ansikten. En första halvlek där Umeå FC hade full kontroll, man tog ledningen redan i den första minuten efter att Yoel Embaye förvaltat en straff som Alexis Bbakka fixade. Sen gjorde man även 2-0 sent in i den första efter ett precist frisparkinspel från Lukas Bergqvist som Embaye tog ner på bröstet och skickade in i nätmaskorna.

Den andra halvleken blev sedan en mardröm för hemmalaget. Inom loppet av 15 minuter vände gästerna från 2-0 till 2-3 och den stora organisatören var nyförvärvet från Varberg, Montader Madjed, med sina två mål och ett assist.

Umeå FC skulle dock få en ypperlig kvitteringschans bara två minuter efter HTFF:s ledningsmål, men Embayes straff missades.

Istället fullbordade Madjed sitt hattrick med kvarten kvar.

Hemmalaget hittade dock en reducering genom nyförvärvet Anton Nyholm som snyggt knoppade in en hörna, men närmare än så kom man inte.

I och med förlusten inkasserade Umeå FC sin fjärde raka förlust i Ettan Norra. Nu väntar Motala AIF hemma på söndag.

Ettan Norra, omgång 18
Umeå FC – Hammarby TFF 3-4 (2-0)
Målen: 1-0 (2) Yoel EMbaye (straff), 2-0 (43) Yoel Embaye (Lukas Bergqvist), 1-2 (50) Montader Madjed, 2-2 (54) Ibrahima Breze Fofana, 2-3 (64) Montader Madjed, 2-4 (74) Montader Madjed, 3-4 (83) Anton Nyholm
Varningar Umeå FC: Lukas Bergqvist