Umeå FC åkte på en tung smäll mot Piteå på bortaplan. Hemmalaget avgjorde på en hörna med tio minuter kvar. Slutsiffrorna skrevs till 3-1.

Det var en första halvlek som präglades av många tekniska misstag från båda lagen och några riktiga målchanser skapades inte heller. Däremot så tog Piteå tillvara på ett misstag från Umeå FC där Marcus Fahlgren Hellström enkelt kunde rulla in 1-0 för hemmalaget.

Umeå FC kom ut som ett helt annat lag i den andra halvleken och tog helt över taktpinnen. Man hittade också en kvittering med halvtimmen kvar genom ett fint avslut från Sherali Yuldashev. Efter det radade man upp fina målchanser men bollen ville inte in.

Istället, med tio minuter kvar skapade Piteå sin första hörna i matchen. Bollen damp ner framför Fahlgren Hellström som tryckte in sitt och Piteås andra mål i matchen. I matchens sista minuter gjorde hemmalaget också 3-1 efter en frisparksretur.

Nu väntar Hammarby TFF hemma för Umeå FC:s räkning redan på söndag.

Ettan Norra, omgång 17
Piteå IF – Umeå FC 3-1 (1-0)
Målen: 1-0 (10) Marcus Fahlgren Hellström, 1-1 (63) Sherali Yuldashev (Alexis Bbakka), 2-1 (79) Marcus Fahlgren Hellström, 3-1 (86) Gustav Rönnbäck Wallin
Varningar Umeå FC: Emmanuel Yeboah, Amaro Bahtijar, Tarik Hamza