Umeå FC åkte på en tung förlust i sista sekunden mot Sollentuna. Trots en man mindre lyckades hitta en kvittering i den fjärde övertidsminuten genom Linus Marklund men i matchens sista sekund avgjorde gästerna.

19 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Det här skulle bli en match med två olika ansikten. En första halvlek där Umeå FC, med sitt rakare spel och framförallt Soya Takahashi, uppehöll Sollentuna. Man tog också ledningen via en fin nickskarv av Yoel Embaye efter 11 minuter.

Sen kom den andra halvleken. Den startades med att Sollentunas målvakt tog bollen med händerna utanför straffområdet, dock utan straff. Minuten senare kom Lamin Sarr utanför eget straffområde och lyckades inte rensa bort bollen. Istället blir Gbenga Arokoyo skjuten på armen och visas det röda kortet, utvisad.

Tio minuter senare kvitterar Sollentuna efter att Gustav Lindgren tagit bollen från Sarr och ytterligare tio minuter efter det tog även Sollentuna ledningen efter en läcker cykelspark av Constantino Capotondi.

Med en man mindre så la hemmalaget fokus på de fasta situationerna för att försöka hitta en kvittering och i den fjärde övertidsminuten hittade man den också. En långboll från Lukas Bergqvist hittade Linus Marklund som lyckades skyffla bollen mellan benen på målvakten. Då trodde nog alla att den här matchen skulle sluta 2-2. Men icke.

Efter flipperspel i Umeå FC:s straffområde så landade bollen tillslut framför Robin Sundgrens fötter som snyggt placerade in 3-2 och segermålet från gästerna.

Nu väntar bortamatch redan på onsdag för Umeå FC:s räkning då man åker norrut för möte med Piteå IF.

Ettan Norra, omgång 16
Umeå FC – Sollentuna FK 2-3 (1-0)
Målen: 1-0 (11) Yoel Embaye, 1-1 (52) Gustav Lindgren, 1-2 (63) Constantino Capotondi, 2-2 (90+4) Linus Marklund, 2-3 (90+6) Robin Sundgren
Varningar Umeå FC: Alexis Bbakka, Linus Marklund, Lukas Bergqvist, Victor Kamf, Yoel Embaye
Utvisning Umeå FC: Gbenga Arokoyo
Så spelade Umeå FC:
Lamin Sarr
Tobias Westin, Gbenga Arokoyo, Rasmus Andersson, Lukas Bergqvist
Albin Näslund (ut 66), Emmanuel Yeboah, Yoel Embaye, Soya Takahashi (ut 76)
Alexis Bbakka (ut 66), Samuel Wikman (ut 50)
Ersättare: Pontus Eriksson, Tarik Hamza (in 50), Amaro Bahtijar, Sherali Yuldashev (in 76), Victor Kamf (in 66), Linus Marklund (in 66), David Ekman