Det är dags för omgång 16 i Ettan Norra när Umeå FC tar sig an Sollentuna FK hemma på Umeå Energi Arena. Här är förutsättningarna!

Matchinformation:
Ettan Norra, omgång 16
Umeå FC – Sollentuna FK
Söndag 7 augusti kl. 17.00
Umeå Energi Arena

Truppen:
Matchtruppen finner du här!

Så ser du matchen:
– På plats på Umeå Energi Arena. Köp din biljett här!

Att notera:
– Mötet lagen emellan på våren slutade 1-1 efter mål av Amaro Bahtijar.
– Nyförvärvet Lamin Sarr är med i matchtruppen för första gången.
– Emmanuel Yeboah och Alexis Bbakka är tillbaka från avstängning.
– Solletuna ligger en poäng bakom Umeå FC i tabellen.

Tränare BKN inför matchen:
En tung förlust efter en bra prestation mot Karlstad senast. Vad säger du om matchen?
– Som sagt en tung förlust. Förutom första tio som handlade mest om att få kontroll på fötter och underlag så tycker jag det är en match som vi för och skapar målchanser i. Vi lyckas avstyra det mesta från Karlstad och jobbar bra i det offensiva positionsspelet för att skapa målchanser.

Nu väntar Sollentuna. Det blev 1-1 i våras, vad kommer du ihåg från den matchen?
– Jag minns att det var en match med två halvlekar. Första halvlek var Sollentuna lite mer kontrollerande, men vi gick in i ledning i paus. Andra halvlek var tvärt om och Sollentuna fick in en kvittering, det var en jämn match.

Vad tror du att vi kommer få se för typ av match på söndag?
– Jag tror vi kommer få se ett oerhört hungrigt och revanschsuget gäng från oss som vill bygga på prestationen senast. Sollentuna är ett lag som har kommit väldigt långt med sin spelidé och det finns saker i sättet de bygger upp spelet på som vi behöver vara medvetna om. Får vi kontroll på den delen av spelet och tar lika bra positioner i anfallsspel så kommer vi skapa oss själva oerhört bra förutsättningar för att vinna matchen.

Hur ser truppläget ut?
– Truppläget är bra. Den enda som saknas pga skada är Hugo Bergström, annars är alla tillgängliga och vi kommer sätta fyra spelare på läktaren inför denna match som en anledning av att vi har en bred trupp inför hösten.