Målvakten Lamin Sarr, 21, lånas in från Superettan-laget AFC Eskilstuna. Låneavtalet sträcker sig säsongen ut.

Lamin anslöt till AFC Eskilstuna inför denna säsong från Torns IF. Nu står det klart att han lånas ut till Umeå FC resten av säsongen.
– Allt föll ganska naturligt då jag inte kommit till spel i AFC. Då jag är i en ålder där kontinuerlig speltid är viktig för att hela tiden ta steg framåt i utvecklingen, säger Lamin.

Han landade i Umeå under måndagen och har fått en bra första bild av sin nya klubbadress.
– Har fått en bild av att Umeå FC är en klubb som har ambition om att klättra i seriesystemet samt att alla tar bra hand om varandra.

Beskriv dig själv som målvakt!
– Min styrka ligger främst med fötterna där jag är skicklig och har även bra reflexer. Men jag gillar inte och prata om mina egna kvalitéer utan jag vill visa det på planen, så vi lämnar det här.

Umeå FC har halva säsongen kvar att spela, 15 matcher, och Lamin ser fram emot det som komma skall.
– Jag vill kunna hjälpa laget så mycket som möjligt för att kunna plocka poäng, vi får se vart det leder oss.

Adam Chennoufi om Lamin Sarr:
– Miikka (Mujunen) har dragits med en knäskada till och från under våren där vi nu fått ett besked att han kommer behöva en längre rehabperiod under hösten. Därför är vi väldigt glada att hitta en lösning med AFC Eskilstuna och Lamin. Trots sin unga ålder har Lamin erfarenhet från spel i både Ettan och elitmiljöer såsom Malmö FF och AFC Eskilstuna. Det är en målvakt som är auktoritär, offensiv med väldigt fina fötter samt en kille som är seriös och har bra personlighet”

Lamin är spelklar till helgens match mot Sollentuna FK. Han kommer att bära tröjnummer 23.