Den unge mittfältaren Isak Johansson, 17, tar steget från UFC Akademi till Umeå FC. Kontraktet sträcker sig över tre år.

Isak kom till Umeå FC:s organisation så sent som i vintras, då till föreningens U17-lag. Nu har han skrivit på ett tre-årigt avtal med Umeå FC.
– Det känns spännande och roligt att börja med A-laget. Det är en bra möjlighet för mig att utvecklas som spelare, säger Isak.

A-lagsdebuten är dock redan avklarad. I bortamatchen mot Sandviken blev han inbytt i slutminuterna.
– Självklart var det både roligt men samtidigt nervöst.

Isak började sin fotbollsresa i Vindelns IF. Vid 14 års ålder flyttade sedan familjen till Umeå och då gick flyttlasset till Sandåkerns SK innan han spelade ett år i IFK Umeå innan han då i vintras tog steget till UFC Akademi.
– Min korta tid i UFC har bidragit till mycket. Jag har fått gott intryck av alla ledare och spelare samt att jag har utvecklats mycket som spelare och ser fram emot tiden som kommer framöver.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– En hotfull spelare som är teknisk, spelskicklig och som jobbar väldigt hårt.

Adam Chennoufi om Isak Johansson:
– Isak är en modig och irrationell spelare som tagit för sig på ett väldigt bra sätt i både Akademi- och A-lagsmiljö. Detta är en viktig signatur i vårt långsiktiga arbete och det ska bli väldigt roligt att se honom ta ytterligare steg i sin utveckling.

Isak kommer att spela med tröjnummer 59, samma nummer som han har i UFC Akademi.

Isak kommer att skrivas upp på det föreningsutvecklande samarbetsavtalet som finns mellan Umeå FC och UFC Akademi och kommer såldes kunna spela matcher i Division 2 med UFC Akademi.

Isak blir den tionde spelaren i årets A-lagstrupp som tagit steget via UFC Akademi till Umeå FC.