Soya Takahashi är klar för en återkomst i Umeå FC. 26-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.

Den japanske yttermittfältaren kommer senast från spel i Oakland Roots SC (USA). Han spelade för Umeå FC under säsongen 2020 (Superettan) där han spelade 21 matcher, gjorde 1 mål och tre assist.

– Jag är väldigt glad över att vara tillbaka i Umeå och Umeå FC! Jag kommer att ge mitt bästa för att bygga något speciellt med det här laget under hösten. Självklart är målsättningen att kriga om en Superettan-plats, säger Takahashi.

Adam Chennoufi om Soya Takahashi:
– Soya är en väldigt allround spelare som framförallt kan användas på båda kanterna, både som yttermittfältare och i backlinjen. Han har erfarenhet från spel på högre nivå, är en bra karaktär samt känner både klubben och staden väl.

Soya Takahashi kommer att spela i tröjnummer 18.