Yoel Embaye trivs på Torvalla IP. Ifjol satte han det avgörande målet när Umeå FC vann med 3-2. Under söndagen sänkte han på nytt Haninge, nu med två mål inom loppet av tio minuter i 2-1-segern.

Umeå FC fick en drömstart när Embaye, på första stolpen, nickade in Lukas Bergqvist fint slagna hörna. Då hade det bara gått fyra minuter. Sex minuter senare var det dags igen. Rasmus Andersson slog ut Haninges mittfält med en fin passning. Adam Sandström visade klass i sitt medtag och hittade Embaye som snyggt placerade in 2-0.

Efter det tog Haninge över både bollinnehav och matchbild. Men Umeå FC försvarade sig bra. Men efter halvtimmen hittade hemmalaget en reducering genom Adam Kasa. Yoel Embaye var sedan nära på att bli tremåls-skytt men bollen räddades av en Haninge-försvarare på mållinjen.

I den andra halvleken så kom Umeå FC högre upp ur blocken och återigen hade Embaye ett fint läge att sätta 3-1, men återigen täckte en Haninge-försvarare skottet.

Ju längre halvleken gick ju större press skapade Haninge, dock utan att skapa några riktigt bra lägen. När det så återstod fem minuter kom den stora chansen för hemmalaget men Pontus Eriksson kom upp stort och räddade.

Umeå FC inkasserade således sin andra raka seger. Nu väntar Piteå hemma på fredag.

Ettan Norra, omgång 12
IFK Haninge – Umeå FC 1-2 (1-2)
Målen: 0-1 (4) Yoel Embaye (Lukas Bergqvist), 0-2 (10) Yoel Embaye (Adam Sandström), 1-2 (31) Adam Kasa
Varningar Umeå FC: Tarik Hamza, Rasmus Andersson, Emmanuel Yeboah