Ingen seger på de fyra senaste matcherna, men mot Sylvia lostnade det rejält. Umeå FC vann med hela 3-0 efter mål av Alexander Seger, Victor Kamf och Albin Näslund.

18 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Det var tuffast möjliga motstånd som kom på besök på Umeå Energi Arena. Sylvia placerade sig på en andraplats inför omgången och var obesegrade i de tre senaste matcherna.

Det var också gästerna som skapade den första fina målchansen, men Miikka Mujunen räddade från nära håll.

När 14 minuter var spelade snappade Alexander Seger upp en andraboll utanför straffområdet, smekte fram den till sig själv och placerade in 1-0 nere i målvaktens högra hörn.

Bara tre minuter senare var det dags igen. Albin Näslund friställde Victor Kamf som på ett akrobatiskt sätt fick bollen förbi Wille Jakobsson i Sylvia-målet.

I den andra halvleken tog Sylvia över stora delar av bollinnehavet, men försvarsspelet från hemmalaget, ledda av mittbacksparet Tarik Hamza och Rasmus Andersson, var vattentätt.

I matchens slutsekunder kom spiken i kistan från Umeå FC. Yoel Embaye satte upp Albin Näslund som rullade in 3-0 vilket också blev slutresultatet.

Ettan Norra, omgång 11
Umeå FC – IF Sylvia 3-0 (2-0)
Målen: 1-0 (14) Alexander Seger, 2-0 (17) Victor Kamf (Albin Näslund), 3-0 (90) Albin Näslund (Yoel Embaye)
Varningar Umeå FC: Lukas Bergqvist, Tarik Hamza
Miikka Mujunen
Ibrahim Habib (ut 83), Tarik Hamza, Rasmus Andersson, Lukas Bergqvist
Albin Näslund, Emmanuel Yeboah (ut 90), Alexander Seger (ut 90), Linus Marklund (ut 74)
Victor Kamf, Yoel Embaye
Ersättare: Pontus Eriksson, Gbenga Arokoyo, Amaro Bahtijar (in 90), Sherali Yuldashev (in 74), Tobias Westin (in 83), Adam Sandström (in 90), Alexis Bbakka