Årets första derby slutade med delad poäng.

20 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

På ett regnigt Umeå Energi Arena spelades årets första derby mellan Team TG och Umeå FC under tisdagen.

Redan efter 14 minuter tog hemmalaget ledningen. Efter en frispark fick William Ekenberg stå helt fri och nicka in 1-0 till Team TG.

Umeå FC:s två bästa lägen under den första halvleken hade Alexander Seger men båda avsluten gick över ribban.

Under den andra halvleken tog Umeå FC över mer och mer av spelet och med 20 minuter kvar kom också kvitteringen, och det var läckert. Victor Kamf testade lyckan från egen planhalva och bollen seglade över Rasmus Aspholm i TG-målet.

Efter målet skapades det endast några halvchanser från båda lagen och årets första derby slutade således lika, 1-1.