När Samuel Wikman sköt in 2-1 med sex minuter kvar trodde de flesta att Umeå FC skulle ta hem alla tre poängen. Men Täby hittade en kvittering i matchens sista ordinarie minut.

18 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Det var två lag i behov av trepoängare som möttes på Kristi Himmelfärds-torsdagen. Hemmalaget tog ledningen i det absoluta slutskedet när Samuel Wikman frispelade Sherali Yuldashev som rullade in sitt första mål i tävlingssammanhang för Umeå FC.

Gästerna kvitterade med halvtimmen kvar då Markus Uppling skickligt snirklade in bollen i ett trängt läge.

Umeå FC tryckte på för ett segermål men Täby kontrade farligt och var ytterst nära att sätta 2-1 med kvarten kvar men nicken från nära håll gick över.

Men med sex minuter kvar återtog Umeå FC ledningen. Yuldashev bjöd tillbaka till Wikman som pangade in 2-1. Då trodde de flesta att Umeå FC skulle avgå med segern. Men så blev det inte.

Efter ett fint spel på vänsterkanten och ett senare inspel landade bollen framför fötterna på Oskar Wickman som från nära håll pangade in 2-2 som också blev slutresultatet.

Redan på tisdag väntar nästa match för Umeå FC, då i säsongens första derby mot Team TG. Avspark 19.00.

Ettan Norra, omgång 9
Umeå FC – Täby FK 2-2 (1-0)
Målen: 1-0 (44) Sherali Yuldashev (Samuel Wikman), 1-1 (63) Markus Uppling, 2-1 (84) Samuel Wikman (Sherali Yuldashev), 2-2 (90) Oskar Wickman
Varningar Umeå FC: Emmanuel Yeboah, Alexander Seger, Linus Marklund, Alexis Bbakka