Umeå FC åkte på en tung förlust mot Motala under lördagen. Slutsiffrorna skrevs till 4-1.

Det blev ingen rolig historia i bortamötet med Motala för Umeå FC:s del. Hemmalaget kom ut starkt och hade en boll både i ribban och i stolpen inledningsvis. Tillslut kom också ledningsmålet, det på en straff i halvlekens slut.

Bara 15 minuter in i den andra halvleken utökade Motala också sin ledning till 2-0 genom Patric Åslund.

Umeå FC hittade en reducering med 20 minuter kvar genom Emmanuel Yeboah och man hade också bud på en kvittering.

Istället kontrade Motala in både 3-1 och 4-1.

Redan på torsdag är det chans till revansch då Täby besöker Umeå Energi Arena.

Ettan Norra, omgång 8
Motala AIF – Umeå FC 4-1 (1-0)
Målen: 1-0 (32) Adam Bark (straff), 2-0 (54) Patric Åslund, 2-1 (70) Emmanuel Yeboah, 3-1 (85) Patric Åslund, 4-1 (90) Albin Ödberg
Varningar Umeå FC: Gbenga Arokoyo, Yoel Embaye