Omgång 8 väntar i Ettan Norra när Umeå FC reser söderut för möte med Motala AIF. Här är förutsättningarna!

Matchinformation:
Ettan Norra, omgång 8
Motala AIF – Umeå FC
Lördag 21 maj kl. 13.00
Motala Idrottspark

Truppen:
Matchtruppen finner du här!

Så ser du matchen:
– Matchen sänds via SportExpressen. Se den här!

Att notera:
– Umeå FC kommer från en förlust mot Örebro Syrianska samtidigt som Motala förlorade mot HTFF med 4-1 förra helgen.
– Lukas Bergqvist ådrog sig sitt tredje gula kort för säsongen mot Örebro Syrianska och är avstängd mot Motala. Yoel Embaye är dock tillbaka från sin avstängning.
– Motala är nykomlingar i Ettan inför denna säsong. Senast lagen möttes var säsongen 2015. Då vann Umeå FC hemmamötet (2-1) och förlorade bortamatchen (3-2).

Tränare BKN inför matchen:

Jobbig förlust förra helgen mot Örebro Syrianska. Vad är analysen från matchen?Prestationen var till stora delar bra. Resultatet var inte bra. Vi känner att det var 3 situationer som vi kunde ha undvikit med att ha en större tydlighet. Vilket gör att slutresultatet blir en stor besvikelse.

Hur tycker du gruppen har svarat upp på nederlaget under veckan?– Vi hade ett bra snack under veckan där vi vädrade åsikter och känslor för att kunna släppa matchen och gå vidare. Träningarna har varit bra i veckan där vi har skapat ny energi inför matchen imorgon

Motala står nu för motståndet, vad är det för typ av lag?– Motala är ett skickligt lag offensivt med två forwards som är väldigt spetsiga. Annars är det ett lojalt, hårt jobbande lag som har varit starka på hemmaplan.