Klockan hade just tickat över till 90:e spelminuten. Då dök Victor Kamf upp i straffområdet och sköt alla tre poäng till Umeå FC.

För första gången för i år spelades det Ettan-fotboll på BK Forwards ordinarie hemmaplan Trängens IP. En arena där Umeå FC har haft det svårt genom åren. Som brukligt var gräsmattan inte i toppskick så här tidigt in på säsongen och det präglade matchbilden. Det var studsigt och hårt vilket gjorde att båd lagen hade problem med att få tempo och kvalité i sitt passningsspel.

Men det var ändå Umeå FC som drev på och skapade de farligaste lägena under den första halvleken. Närmast kom Rasmus Andersson men hans nick gick just över ribban.

I den andra halvleken lade Umeå FC in en högre växel. Linus Marklund, Yoel Embaye och Albin Näslund fick alla jättelägen att spräcka nollan. Men både BK Forward-målvakten Steffen Kraus och hans ribba stod i vägen.

Men Umeå FC skulle få utdelning. I den 90:e minuten kombinerade inbytte Amaro Bahtijar och Linus Marklund ute på vänsterkanten. Marklund kom lös och hittade Victor Kamf, även han inbytt, i straffområdet och från när håll styrde han in 1-0 till Umeå FC.

Tre rättvisa och sköna poäng för bortalaget efter två raka förluster.

Se höjdpunkterna nedan:

Ettan Norra, omgång 6
BK Forward – Umeå FC 0-1 (0-0)
Målen: 0-1 (90) Victor Kamf (Linus Marklund)
Varningar Umeå FC: Yoel Embaye
Så spelade Umeå FC:
Miikka Mujunen
Tarik Hamza, Rasmus Andersson, Lukas Bergqvist
Albin Näslund, Emmanuel Yeboah (ut 85), Alexander Seger, Linus Marklund
Yoel Embaye, Sherali Yuldashev (ut 65), Alexis Bbakka (ut 75)
Ersättare: Pontus Eriksson, Ibrahim Habib (in 75), Amaro Bahtijar (in 85), Victor Kamf (in 65), Tobias Westin, David Ekman