Inför storpubliken 884 åkte Umeå FC på säsongens första förlust när gästande Gefle vann med 1-0.

17 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Det var en match med två ansikten där Gefle höll i taktpinnen under den första halvleken och Umeå FC i den andra. Det var en första halvlek där Gefle försvarade sig bra och gjorde det svårt för hemmalaget samtidigt som man visade tyngd i sitt anfallsspel. Efter halvtimmen gjorde man också 1-0 efter ett fint anfall där den tidigare Umeå FC-spelaren Leo Englund tillslut kunde peta in ledningsmålet.

Det var ett helt annat Umeå FC som kom ut i den andra halvleken. Mer framåtlutade och med mer energi tryckte Umeå FC tillbaka gästerna i princip under 45 minuter. Chanserna kom också. Victor Kamf fick öppet läge framför mål men avslutet gick just utanför, Lukas Bergqvist testade från distans och Yoel Embayes skott täcktes i sista sekund av en Gefle-försvarare men kvitteringsmålet kom aldrig.

Gefle vann med 1-0 och Umeå FC inkasserade säsongens första nollpoängare.

Ettan Norra, omgång 4
Umeå FC – Gefle IF 0-1 (0-1)
Målen: 0-1 (34) Leo Englund
Varningar Umeå FC: Alexis Bbakka, Yoel Embaye
Så spelade Umeå FC:
Pontus Eriksson
Tarik Hamza, Gbenga Arokoyo, Lukas Bergqvist
Ibrahim Habib, Amaro Bahtijar, Emmanuel Yeboah, Hugo Bergström (ut 61)
Samuel Wikman (ut 23), Alexis Bbakka, Yoel Embaye
Ersättare: Miikka Mujunen, Rasmus Andersson, Victor Kamf (in 23), Tobias Westin, Albin Näslund (in 62), Adam Sandström, David Ekman