Det är dags för omgång 4 i Ettan Norra och Umeå FC tar emot Gefle IF på Umeå Energi Arena. Här är förutsättningarna!

Matchinformation:
Ettan Norra, omgång 4
Umeå FC – Gefle IF
Lördag 23 april kl. 13.00
Umeå Energi Arena

Truppen:
Matchtruppen finner du här!

Så ser du matchen:
– På plats på Umeå Energi Arena. Köp din biljett här!
– Matchen sänds via SportExpressen. Se den här!

Att notera:
– Umeå FC är serieledare i Ettan Norra med sju inspelade poäng.
– I Gefle spelar de två tidigare Umeå FC-spelarna Tim Markström och Leo Englund. Samuel Wikman tillhörde under fjolåret Gefle IF under hösten.
– Mötena ifjol lagen emellan slutade 2-2 (b) och 2-1 (h).

Tränare BKN inför Gefle:

1-1 mot Sollentuna senast, vad säger du om resultatet och er prestation?– I första halvlek får vi inte alls till våran speluppbyggnad och fastnar konstant känns det som, vilket gör att vi blir väldigt låga. I andra tycker jag att vi får bättre pulsering på matchen och skapar ett par lägen mot slutet att göra andra målet. Sollentuna är ett svårspelat lag borta. Men vi vill alltid vinna och är inte nöjda med ett oavgjort resultat på bortaplan.Nu väntar Gefle hemma på lördag. Vad kan vi förvänta oss för typ av motstånd?– Ett välorganiserat lag med många hårt jobbande och skickliga spelare. Disciplinerat försvarsspel som täcker mycket yta, vilket gör att vi måste snäppa upp farten i vårat anfallsspel och få dom att göra snabba förflyttningar för att kunna täcka ytorna. Offensivt sett finns det speed och tyngd hos dom.Hur har träningsveckan varit?– Då matchen spelas på en lördag har vi justerat framförallt belastningen under träningsveckan. Fokuserat på de delarna vi ville utveckla från matchen senast och anpassat det utifrån hur Gefle agerar. Några småskador i truppen inför match, men annars är det en oerhört taggad grupp som ser framemot matchen imorgon!