På onsdagen förra veckan, inför 20-talet medlemmar, genomfördes Umeå FC och UFC Akademis årsmöten i Umeå Folkets Hus lokaler.

 Noteras kan göras att Umeå FC visar svarta siffror för sjunde året i rad, plusresultatet landade på 202 000 kr. Det betyder nu att klubben har ett eget positivt kapital på 321 435 kr. UFC Akademi gjorde också ett plusresultat, det på 52 000 kr.

– En förutsättning att Umeå FC ska lyckas på sikt är att vi har en ordnad ekonomi något vi under många år jobbat väldigt hårt för. Därför känns det bra att för sjunde året i rad presentera svarta siffror. Samtidigt vill jag också påpeka hur små marginaler vi jobbar med, säger ordförande Håkan Bäckström.

Inför 2021 lämnade Danny Persson sin roll som klubb- och sportchef. Ersatte honom på klubbchefsrollen gjorde Markus Wikström och på sportchefsrollen Adam Chennoufi. Kvar på kansliet var Erik Lundström (sälj- och marknad).

– Vi har en väldigt stark organisation som jobbar dygnet runt för att utveckla och ta Umeå FC tillbaka till svensk elitfotboll. Jag anser att en stark organisation kring våra lag är en grundförutsättning för att vi ska bli än mer lyckosam på fotbollsplanen. Vi är på rätt spår, säger Bäckström.

 Håkan Bäckström valdes som ordförande för Umeå FC för ytterligare ett år och detsamma gäller Mattias Hansson för UFC Akademis räkning.

 Det blev dock en del förändringar runt styrelsebordet. Mikael Eriksson, Mikael Nilsson, Kjell Öberg, David Persson och Delia Zadius lämnar styrelsen. Samtidigt röstades Jens Lidberg, Giuliano Garonzi och Henrik Widman, alla på 2 år, in i styrelsen. Birgitta Wikström har ett år kvar på sin mandatperiod.

 I valberedningen sitter Erik Orring och Jan Nilsäter kvar samtidigt som Fredrik Leek tillkommer.

Artikeln sponsras av Kila Möbler.