Umeå FC bjöd på en riktig klang- och jubelföreställning när seriefavoriten Vasalund gästade Umeå Energi Arena i premiären. Slutsiffrorna skrevs till hela 4-0 efter bland annat två mål av Linus Marklund.

18 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Efter en lång försäsong var det då äntligen dags för premiär av Ettan Norra och vilket premiär det blev för Umeå FC.

Linus Marklund öppnade målskyttet efter halvtimmen då han dök fram på ett Emmanuel Yeboah inspel. Man utökade också till 2-0 just innan pausvilan. Gbenga Arokoyo slet sig fri från markeringen och nickade behärskat in Samuel Wikmans hörna. Hans första mål i Umeå FC-tröjan.

Alla väntade sig nog en massiv Vasalund-press direkt i den andra halvleken. Men istället bröt sig matchens stora spelare, Linus Marklund, sig lös på vänsterkanten och hittade Samuel Wikman som via ett Vaslund-ben satte 3-0.

Efter det var det här en enda lång segerparad för hemmalaget. Vaslund var aldrig nära och istället för en reducering dunkade Marklund in 4-0 i nättaket från minimal vinkel, otroligt snyggt.

Det var en premiär där Umeå FC imponerade stort.

Ettan Norra, omgång 1
Umeå FC – Vasalunds IF 4-0 (2-0)
Målen: 1-0 (33) Linus Marklund (Emmanuel Yeboah), 2-0 (41) Gbenga Arokoyo (Samuel Wikman), 3-0 (46) Samuel Wikman (Linus Marklund), 4-0 (70) Linus Marklund
Varningar Umeå FC: Lukas Bergqvist
Pontus Eriksson
Tarik Hamza, Gbenga Arokoyo, Lukas Bergqvist
Ibrahim Habib (ut 75), Emmanuel Yeboah (ut 75), Alexander Seger, Linus Marklund (ut 82)
Samuel Wikman (ut 71), Victor Kamf (ut 82), Yoel Embaye
Ersättare: Miikka Mujunen, Amaro Bahtijar (in 75), Sherali Yuldashev (in 71), Tobias Westin, Albin Näslund (in 82), Hugo Bergström (in 75), Alexis Bbakka (in 82)