Umeå FC bjöd på ett riktigt målkalas i genrepet mot IFK Luleå. Slutresultatet skrevs till hela 6-1.

Med en vecka kvar till seriepremiären tog Umeå FC emot IFK Luleå i den sista träningsmatchen på försäsongen och man bjöd verkligen upp till dans.

Man skapade ett flertalet bra lägen inledningsvis men det dröjde till den 19:e minuten innan man spräckte målnollan.

Ibrahim Habib forsade fram på högerkanten, fick bollen av Yoel Embaye och hittade själv Victor Kamf framför mål som bara hade att peta in 1-0.

2-0 kom bara minutrarna senare. Linus Marklund bröt sig lös på vänsterkanten och hittade Samuel Wikman som tryckte in sitt fjärde mål på försäsongen via stolpen.

Luleå reducerade i slutet av den första halvleken men det skulle inte få någon negativ effekt på hemmalaget, snarare tvärtom.

Under den andra halvleken satte Linus Markund 3-1, Wikman tryckte in sitt andra efter en frispark till 4-1 och sedan fick publiken se två stycken första-gångsmålskyttar i UFC-tröjan. Amaro Bahtijar gjorde 5-1 via en Luleå-försvarare och Sherali Yuldashev satte spiken i kistan i matchens sista minut.

Ett bra genomfört genrep inför nästa helgs seriepremiär mot Vasalund.

Träningsmatch
Umeå FC – IFK Luleå 6-1 (2-1)
Målen: 1-0 (19) Victor Kamf (Ibrahim Habib), 2-0 (26) Samuel Wikman (Linus Marklund), 2-1 (35) Filippo Begliardo, 3-1 (53) Linus Marklund (Ibrahim Habib), 4-1 (73) Samuel Wikman, 5-1 (79) Amaro Bahtijar (Yoel Embaye), 6-1 (90) Sherali Yuldashev (Hugo Bergström)
Varningar Umeå FC:
Pontus Eriksson
Tarik Hamza, Gbenga Arokoyo, Lukas Bergqvist
Ibrahim Habib (ut 76), Alexander Seger (ut 82), Emmanuel Yeboah (ut 62), Linus Marklund (ut 70)
Samuel Wikman (ut 74), Victor Kamf (ut 62), Yoel Embaye
Ersättare: Jesper Lindbergh, Rasmus Andersson, Amaro Bahtijar (in 62), Jonathan Lundbäck, Sherali Yuldashev (in 62), Tobias Westin, Albin Näslund (in 70), Hugo Bergström (in 70), Adam Sandström, David Ekman (in 82), Alexis Bbakka (in 74)