Umeå FC tog en övertygande seger mot seriekonkurrenten Piteå under söndagen. Matchen slutade 3-1 efter att Hugo Bergström bland annat gjort sitt första A-lagsmål.

14 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

För andra gången under denna försäsong möttes seriekonkurrenterna Umeå FC och Piteå IF. Umeå FC vann det första mötet uppe i norr med 2-1. Även denna gång skulle Umeå FC stå som vinnare.

Redan efter 14 minuter tog hemmalaget ledningen. Emmanuel Yeboah hittade Linus Marklund som snyggt nickade in 1-0 nere vid bortre stolpen.

Umeå FC hade bud på mer mål under den första halvleken. Alexander Seger hade ett tungt skott som Connor O´Keefe gjorde en bra räddning på. Samuel Wikman likaså och Yoel Embaye hade två fina läget men avsluten lämnade mer att önska.

Nästan direkt i den andra halvleken fick Umeå FC straff. Samuel Wikman blev nedriven och tog själv hand om straffen där han inte gjorde något misstag. Hans tredje mål på tre matcher i Umeå FC-tröjan.

Umeå FC skulle också gjort 3-0 efter en suverän kontring. Lukas Bergqvist startade anfallet centralt, slog en perfekt djupledsboll till Ibrahim Habib som på ett tillslag hittade Yoel Embaye men avslutet gick utanför. Istället så reducerade Piteå i anfallet efter efter en försvarsmiss.

Men relativt snabbt efter det så punkterade Umeå FC tillställningen. Samuel Wikman frispelade Hugo Bergström som kyligt placerade in 3-1 och sitt första mål i Umeå FC-tröjan.

Nu väntar IFK Luleå i genrepet kommande lördag innan det är dags för seriepremiär mot Vasalund helgen efter det.

Träningsmatch
Umeå FC – Piteå IF 3-1 (1-0)
Målen: 1-0 (14) Linus Marklund (Emmanuel Yeboah), 2-0 (48) Samuel Wikman (straff), 2-1 (58) Marcus Fahlgren Hällström, 3-1 (62) Hugo Bergström (Samuel Wikman)
Varningar Umeå FC: Tarik Hamza, Emmanuel Yeboah
Miikka Mujunen (ut 56)
Tarik Hamza, Gbenga Arokoyo (ut 46), Lukas Bergqvist (ut 71)
Ibrahim Habib (ut 71), Alexander Seger (ut 76), Emmanuel Yeboah (ut 61), Linus Marklund (ut 46)
Samuel Wikman (ut 80), Sherali Yuldashev (ut 61), Yoel Embaye (ut 71)
Ersättare: Pontus Eriksson (in 56), Rasmus Andersson (in 46), Amaro Bahtijar (in 61), Victor Kamf (in 61), Tobias Westin (in 71), Albin Näslund (in 71), Hugo Bergström (in 46), Adam Sandström (in 80), David Ekman (in 76), Alexis Bbakka (in 71)