Umeå FC besegrade Boden med 2-1 efter att Samuel Wikman stänkt in segermålet med kvarten kvar.

15 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Umeå FC tog emot Boden på ett soldränkt Umeå Energi Arena på söndagen. Hemmalaget inledde piggt och skapade en riktigt bra chans efter bara några minuter när Albin Näslund hittade Victor Kamf i straffområdet men skottet gick strax utanför.

Bara några minuter senare fick man dock utdelning. Återigen var det Albin Näslund som stod för inspelet men Yoel Embaye för avslutet och det resulterade i 1-0.

Efter halvtimmen ställde gästerna om snabbt vilket resulterade i friläge och sedermera straff efter att Miikka Mujunen dragit ner en Boden-spelare. Raymond Mendy satte sedan straffen säkert.

Men Umeå FC skulle gå vinnande ur den här matchen. Samuel Wikman dundrade upp 2-1 i det första krysset (se målet nedan) efter en fin hörnvariant av Amaro Bahtijar.

Smolken i bägaren var att Alexander Seger utgick med en smäll mot knäet där vi får återkomma med status.

Träningsmatch
Umeå FC – Bodens BK 2-1 (1-1)
Målen: 1-0 (14) Yoel Embaye (Albin Näslund), 1-1 (37) Raymond Mendy (straff), 2-1 (75) Samuel Wikman (Amaro Bahtijar)
Varningar Umeå FC: Miikka Mujunen, Alexander Seger, Amaro Bahtijar
Miikka Mujunen (ut 46)
Tarik Hamza, Tobias Westin (62), Rasmus Andersson
Ibrahim Habib (ut 46), Alexander Seger (ut 70), Emmanuel Yeboah (ut 46), Albin Näslund (ut 46)
Samuel Wikman, Victor Kamf (74), Yoel Embaye (ut 62)
Ersättare: Pontus Eriksson (in 46), Amaro Bahtijar (in 46), Sherali Yuldashev (in 62), Hugo Bergström (in 46), Linus Marklund (in 46), Adam Sandström (in 74), Alexis Bbakka (in 70)