Utomhuspremiären och årets första stadsderby slutade lika. Det efter bland annat en drömfrispark från debuterande Samuel Wikman.

16 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Det var perfekta förhållanden när Umeå FC gjorde utomhuspremiären under lördagen. Solsken och en tempratur som visade några plusgrader.

Men på planen fick man ingen vidare start. Hemmalaget Team TG tog ledningen efter en hörna, då hade det bara gått sex minuter.

Det skall dock sägas att det var ett Umeå FC som styrde matchbilden helt och hållet. Kvitteringen kom också som ett brev på posten. Samuel Wikman sköt ett stenhårt skott i ribban som sedan Victor Kamf nickade in från nära håll.

Men Team TG svarade direkt. Man fick en ytterst tveksamt dömd straff med sig bara två minuter efter kvitteringen. Den tidigare UFC-spelaren, Adel Ziarat, gjorde inget misstag och gav återigen hemmalaget ledningen.

Bara fem minuter in i den andra halvleken fick vi se matchens delikatess. Umeå FC fick frispark bara någon meter utanför straffområdet och Samuel Wikman klev fram. Med hårdhet och precision smekte han in bollen i bortre krysset. Väldigt vackert.

Se målet här:

Umeå FC fortsatte trycka tillbaka Team TG men hittade inget segermål. Matchen slutade 2-2.

Träningsmatch
Team TG – Umeå FC 2-2 (2-1)
Målen: 1-0 (8) Jesper Gysenius, 1-1 (36) Victor Kamf (Samuel Wikman), 2-1 (39) Adel Ziarat (straff), 2-2 (51) Samuel Wikman
Varningar Team TG: Alexandros Junghagen Pliatsikas Umeå FC: Linus Marklund
Miikka Mujunen (ut 46)
Tarik Hamza, Rasmus Andersson, Tobias Westin
Hugo Bergström (ut 46), Amaro Bahtijar (ut 75), Alexander Seger (ut 46), Linus Marklund (ut 46)
Samuel Wikman (ut 75), Victor Kamf (ut 75), Yoel Embaye
Ersättare: Pontus Eriksson (in 46), Ibrahim Habib (in 46), Emmanuel Yeboah (in 75), Sherali Yuldashev (in 75), Theo Backsell, Albin Näslund (in 46), Adam Sandström (in 75), David Ekman (in 46)