Umeå FC besegrade seriekollegan Piteå IF efter två mål från Victor Kamf.

Umeå FC åkte norrut på lördagen för första mötet denna säsong med Piteå IF.

Efter en inledning med mycket Umeå FC-boll men två bra Piteå-chanser, som Måns Nygren kom ut stort på, så tog bortalaget ledningen efter 33 minuter när Albin Näslund hittade Victor Kamf i straffområdet som inte gjorde några misstag från nära håll.

Det dröjde dock inte mer än en minut för Piteå att kvittera. Efter slarv på egen planhalva kunde den gamla Täfteå-spelaren Fredrik Johansson snyggt chippa in kvitteringen.

Sedan var det en andra halvlek där Umeå FC tog över mer och mer och skapade dessutom flertalet mer målchanser än i den första. Med tjugo minuter kvar fick man också utdelning. Linus Marklund avancerade centrat och turligt frispelade Kamf som, via målvakten, satte 2-1 vilket också blev slutresultatet.

Noteras skall göras att både Alexander Seger och Lukas Bergqvist gjorde debut i Umeå FC-tröjan.

Träningsmatch
Piteå IF – Umeå FC 1-2 (1-1)
Målen: 0-1 (33) Victor Kamf (Albin Näslund), 1-1 (34) Fredrik Johansson, 1-2 (70) Victor Kamf (Linus Marklund)
Så spelade Umeå FC:
Måns Nygren (ut 46)
Tarik Hamza (ut 65), Tobias Westin, Lukas Bergqvist (ut 46)
Ibrahim Habib (ut 79), Amaro Bahtijar (ut 85), David Ekman (ut 65), Linus Marklund
Sherali Yuldashev (ut 79), Victor Kamf, Albin Näslund
Ersättare: Pontus Eriksson (in 46), Rasmus Andersson (in 46), Alexander Seger (in 65), Isak Abrahamsson (in 65), Hugo Bergström (in 79), Isak Pudas (in 79)