Umeå FC tog en komfortabel seger i den första matchen för året när Friska Viljor besegrades med 4-2.

14 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Det var ett skadeskjutet Umeå FC som ställdes på benen i årets första match. Hela tio spelare saknades pga olika anledningar men det märktes inte nämnvärt.

Från minut ett var det hemmalaget som styrde villkoren mot dagens motståndare, Division 2-laget Friska Viljor.

Efter flertalet halvchanser tog man ledningen efter halvtimmens spel genom Victor Kamf, fint framspelad av Albin Näslund.

Bara två minuter in i den andra halvleken chippade planens bästa spelare, Yoel Embaye, in 2-0-målet. Bara minuter efter det stänkte Kamf in sitt andra och Umeå FC:s tredje för dagen.

Efter timmens spel bytte man ut i princip hela startelvan och stoppade in killar från UFC Akademi. Friska Viljor reducerade ganska omgående efter detta men grabbarna svarade direkt när Alvin Björk vann bollen på offensiv planhalva och frispelade Sahle Wållberg som snyggt placerade in 4-1.

Matchen slutade 4-2 efter en sen reducering från gästerna från straffpunkten.

Nästa träningsmatch för Umeå FC är redan kommande helg då man åker norrut för match mot seriekollegan Piteå IF.

Träningsmatch
Umeå FC – Friska Viljor FC 4-2 (1-0)
Målen: 1-0 (23) Victor Kamf (Albin Näslund), 2-0 (47) Yoel Embaye (Victor Kamf), 3-0 (49) Victor Kamf (Theo Backsell), 3-1 (65), 4-1 (67) Sahle Wållberg (Alvin Björk), 4-2 (84)
Varningar Umeå FC: Tobias Westin