Umeå FC:s lagbygge fortsätter. Sherali Yuldashev, 22, har skrivit på ett två-årsavtal med klubben.
– Det känns väldigt kul och inspirerande att skriva på för Umeå FC. Jag är väldigt tacksam för den möjligheten, säger Sherali.

Den offensiva spelaren kommer senast från division 3-spel med klassiska IK Sleipner där han stod för hela 25 mål. Nu ser han fram emot ett nytt steg i karriären.
– Anledningen till varför jag skrev på för Umeå FC var hur sättet de vill lira fotboll och deras höga ambitioner som passade med mina ambitioner.

Han har redan varit i Umeå en vecka och tränat tillsammans med laget.
– Det har känts väldigt bra. Både laget och ledarstaben har välkomnat mig på ett bra sätt, säger han.

Han var, som sagt, en starkt bidragande orsak till att IK Sleipner under fjolåret vann sin Division 3 serie med sina 25 mål. Han ser tillbaka på en bra säsong.
– Fjolårets säsong var min bästa säsong i min fotbollskarriär. Jag tar med mig otroligt mycket från den tiden i Sleipner.

Han har bland annat ett förflutet i IFK Norrköpings verksamhet, det både i U17 och U19-laget. Men även i Sylvia. Han kommer ursprungligen från Kirgizistan.
– Jag kom till Sverige som 11-åring och det var lite jobbigt i början med språket och så. Men fotbollen har betytt väldigt mycket för mig och det gjorde att jag kunde fort komma in i samhället, berättar han.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare!
– Jag gillar inte snacka för mycket om mig själv men ska jag säga nånting så är jag en teknisk spelare.

Vad kliver du in med för målsättning under denna säsong?
– Min målsättning är att hjälpa laget att ta så många poäng som möjligt.

Adam Chennoufi om Sherali Yuldashev:
– Sherali är en rörlig, släpande anfallare med målsinne. Han har fina grundförutsättningar och det ska bli spännande att se om han kan ta nästa kliv i vår miljö.