Vänsterbacken Lukas Bergqvist, 21, är det senaste tillskottet i Umeå FC. Kontraktet är skrivet på två år.
– Det känns mycket bra. Umeå FC känns som en mycket professionell förening och med bra förutsättningar med inomhushall och fin utomhusarena, säger Lukas.

De tre senaste säsongerna har han tillbringat i Hudiksvall. Nu flyttar han norrut och har skrivit på ett två-årsavtal med Umeå FC.
– Jag ville ta nästa steg och satsar hårt på fotbollen och jag tror jag har och får bra möjligheter att fortsätta att utvecklas i Umeå FC, säger han och fortsätter:
– Umeå FC har ett bra lag med bra organisation och med stora möjligheter att avancera i seriesystemet.

Det blev som sagt tre år i Hudiksvall där han ifjol mötte Umeå FC.
– Jag tycker dom var ett bra, spelande lag med bra organisation och många duktiga fotbollsspelare i laget.

Lukas själv spelade hela 25 matcher för Hudiksvall under fjolåret och är nöjd men sin säsong trots att laget ramlade ur Ettan.
– Det gick bra för mig och jag kände att jag kan konkurrera bra på den här nivån. Jag spelade alla matcher jag var tillgänglig för Hudik.

På onsdagen gjorde han sin första träning med sina nya lagkamrater.
– Det kändes mycket bra. Tränarna och spelarna i laget kändes som en mycket trevlig grupp och jag känner redan att jag kommer att trivas bra i det här laget.

Berätta om din fotbollskarriär!
– Jag har spelat fem säsonger på seniornivå. Debuterade i tvåan när jag var 17 år med Söderhamns FF därifrån jag kommer och har de senaste tre säsongerna spelat med Hudik. Vi vann Stockholmstvåan med Hudik under covid-säsongen 2020 och spelade i Ettan i fjol då bland annat mot Umeå, berättar han och fortsätter:
– Som ung var jag med i Hälsingelagen där Hälsingland hade ett mycket starkt lag födda 2000 när vi var i Halmstad och gick obesegrade utan att släppa in mål faktiskt. Lite unikt för lag ifrån Hälsingland.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare!
– Jag är en snabb och explosiv spelare som är duktig både offensivt och defensivt, extra bra på 1 vs 1 situationer defensivt och offensivt.
– Jag har en mycket bra vänsterfot med bra känsla för inlägg och ett bra skott. Under min karriär oftast slagit frisparkar och hörnor i de lag jag spelat.
– Jag kan spela och har spelat på bägge kanterna och både som ytterback och som yttermittfält och även som mittback vid en trebacks-linje.

Ny säsong, nytt lag men samma serie. Nu ser Lukas fram emot 2022.
– Målsättningen är att jag skall fortsätta utvecklas och att spela till mig en startplats i Umeå FC och hjälpa klubben att gå upp i Superettan igen.

Adam Chennoufi om Lukas Bergqvist:
– Lukas är en spelare som kan användas på många positioner framförallt på vänstersidan. Han har en väldigt fin vänsterfot, bra fysik och är duktig både offensivt som defensivt. Det ska bli intressant att följa Lukas i vår miljö.