Mittfältaren Amaro Bahtijar är klar för Umeå FC. 23-åringen har skrivit på ett tvåårs-avtal med Umeå FC.
– Det känns fantastiskt roligt, det ska bli skönt och flytta upp till Umeå och starta igång försäsongen, säger Amaro.

Amaro Bahtijar kommer senast från spel i Ettan Norra för Hudiksvalls FF.
– Umeå FC är ett väldigt bra lag som har ambitionen att avancera upp till Superettan, jag vill vara en del av det hela och hjälpa till så gott jag kan för att vi ska nå våra mål som lag, säger han.

Matcherna mot Hudsiksvall slutade med en seger och en oavgjord för Umeå FC:s räkning och Amaro fick en bra bild över sin nya klubb.
– Det var två tuffa matcher mot Umeå FC, jag fick bilden av att detta är en seriös och professionell förening som hör hemma högre upp i seriesystem.

Bahtijars fotbollsväg har varit snårig och innehållit både allsvenskt spel liksom spel i de lägre serierna.
– Jag är ganska ung spelare men har varit med om ganska mycket som fotbollsspelare, jag har gått från division 6 till Allsvenskan (GIF Sundsvall) för att sedan gå ända ner till division 5 men ta kliv upp igen till division 1. Jag kommer, som sagt, senast från Hudiksvall där jag personligen gjorde en bra säsong.

Beskriv dig själv fotbollsspelare!
– Frågan om att beskriva sig själv som fotbollsspelare är väldigt svår men passningspelet är min styrka skulle jag säga, säger han ödmjukt och fortsätter:
– Min målsättning personligen är att komma in i laget så snabbt som möjligt och anpassa mig till tränarens sätt som han vill spela, som lag vill jag att vi kommer topp två!

Adam Chennoufi om Amaro Bahtjiar:
– Han kommer senast från en jättebra säsong i Hudiksvall där han var en av deras bärande spelare. Amatos styrkor sitter i blicken samt passningsspelet där han både behärskar de korta och långa spelet väldigt bra. Det ska bli väldigt intressant att följa vad Amaro kan åstadkomma i vår miljö.