Den centrala mittfältaren Alexander Seger, 25, är klar för Umeå FC. Kontraktet är skrivet på två år.
– Jag är oerhört glad över att ha skrivit på för Umeå FC och ska bli riktigt roligt att dra igång, säger Seger.

Alexander Seger är det senaste tillskottet i Umeå FC:s truppbygge 2022. Han kommer senast från fjolårets seriesegrare IF Brommapojkarna.
– Umeå FC känns som ett bra steg i min fotbollskarriär. Det är en stabil förening och en professionell miljö som jag är övertygad om att jag kommer att trivas bra i. Därutöver har jag fått en positiv bild av både tränare, sportchef och trupp. Jag har även hört mycket gott om Umeå som stad, säger han.

Med ett förflutet i både Sollentuna och BP har han mött Umeå FC ex antal gånger.
– Jag har alltid haft stor respekt för UFC när jag har mött dem med mina tidigare klubbar. Har upplevt UFC som välorganiserade, svårslagna och med en stark vinnarmentalitet.

Berätta om din forbollskarriär!
– Jag fick min fotbollsfostran i BP där jag spelade från tio års ålder hela vägen upp till A-laget. Därefter tillbringade jag 2,5 år i Spanien i Tercera division och Segunda B. När jag återvände till svensk fotboll spelade jag i Sollentuna innan jag gjorde ytterligare en sejour i BP.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare!
– Som spelare vill jag bidra med hårt jobb och bra inställning. Mina styrkor ligger i passningsspel och bollbehandling.

Från Stockholm, till Spanien, tillbaka till Stockholm och nu Norrland. Seger ser fram emot kommande utmaningar med sin nya klubb.
– Min målsättning för säsongen är att bidra så mycket som möjligt till att UFC får en lyckad säsong!

Adam Chennoufi om Alexander Seger:
– Alexander är en rörlig, hårt arbetande mittfältare med fina fötter. En professionell fotbollsspelare som byggt på sig mycket erfarenhet trots sin unga ålder. Det ska bli spännande att se Alexander i vår miljö.

Alexander Seger kommer att spela i tröjnummer 6.