Umeå FC:s unge mittback Rasmus Andersson, 18, kommer att träna med allsvenska Sirius under veckan.

Ersboda-fostrade Rasmus Andersson kom till Umeå FC:s organisation inför säsongen 2020 och skrev A-lagskontrakt under sommaren 2021. Han gjorde sin A-lagsdebut i bortamötet med Täby FK och totalt blev det sju inhopp under fjolårssäsongen. Han spelade även 25 matcher för UFC Akademi i Division 2.

Nu väntar en veckas träning med allsvenska IK Sirius, en vecka som avslutas med en match mot Superettan-laget Örebro SK.
– Rasmus är en spelare som vi tror väldigt mycket på och han har haft en bra utveckling sedan han kom till oss. Att han nu får möjligheten att träna i en allsvensk miljö kommer att att ge honom mycket erfarenhet och det är dessutom ett kvitto på att vi gör bra saker, säger sportchefen Adam Chennoufi.