Mittfältaren David Ekman, 19, tar steget från UFC Akademi till Umeå FC. Kontraktet är skrivet på tre år.
– Det känns fantastiskt! Detta är någonting som man har strävat efter under många år nu och att äntligen få möjligheten i a-laget känns riktigt bra, säger Ekman.

Tegssonen David Ekman blir den tionde spelaren att ha tagit vägen via UFC Akademi till Umeå FC i årets spelartrupp.

Han kommer från en lärorik säsong i UFC Akademi, då som lagkapten, där laget säkrade Division 2-kontraktet i slutomgången.
– Förra säsongen var verkligen en utvecklande säsong för mig som individ, både på och utanför planen. Jag har utvecklat mitt ledarskap men även mina fotbollsegenskaper vilket jag är nöjd över. Att dessutom kunna prestera på topp som lag i slutskedet och stanna kvar i division 2 var skönt, säger han.

Ekman anslöt till Umeå FC:s organisation från moderklubben Tegs SK och det har varit en bra tid enligt honom själv.
– Min tid i Umeå FC:s organisation så här långt har varit riktigt bra. Jag har fått en väldigt bra fotbollsutbildning tack vare alla duktiga tränare som jag har haft. Dessutom har jag fått umgås med bra människor dagligen i föreningen vilket har bidragit till att man hela tiden har känt sig motiverad att åka på träning/match.

Berätta om din fotbollskarriär!
– Jag startade min fotbollskarriär i Tegs SK som väldigt ung och spelade där ända tills jag gick över till Umeå FC P17. Åren i Teg var bra. Jag tog mig upp i deras A-lag vid en ganska ung ålder och lärde mig hur senior fotboll fungerar tidigt vilket var lärorikt. Efter tiden i Teg började jag som sagt spela i Umeå FC P17 där jag fick chansen att spela P17 Allsvenskan vilket var en tuff men spännande utmaning. De två senaste åren har jag spelat I UFC-Akademi (division 2).

Vilka styrkor tycker du att du har som fotbollsspelare?
– Mina styrkor som fotbollsspelare är att jag är väldigt löpstark, läser spelet bra men även att jag är bra i brytningsspelet. Dessutom är jag en bra passningsspelare.

Vilken målsättning kliver du in med till årets säsong?
– Min målsättning med årets säsong är att bidra med så mycket positivt som möjligt till laget. Både på och utanför planen. Dessutom att jobba hårt och kriga om startplatserna.