Det står nu klart att Jens Stigedahl, 25, lämnar Umeå FC. Inför säsongen skrevs ett två-årsavtal med en option där båda partner hade möjlighet att bryta avtalet efter säsongen, en option som Jens nu aktiverat.

Jens Stigedahl kom till Umeå FC inför säsongen 2013 från moderklubben Umedalens IF. Sammanlagt representerade han Umeå FC under nio säsonger, spelade 185 matcher och gjorde sju mål. Den senaste säsongen var han även lagkapten. Han var en stor bidragande faktor till att Umeå FC under 2019 avancerade till Superettan där han bland annat gjorde 1-0-målet i den första kvalmatchen mot IK Frej. Under säsongen 2020 mottog han Umeå FC:s och Swoosh stipendium ”Swooshbollen – Till Anders Svenssons minne”.

Adam Chennoufi om Jens Stigedahl:
– Jens har varit öppen och ärlig med hur hans tankar gått där han känner att han vill testa på ett nytt äventyr i sin fotbollskarriär. Det finns absolut inga hard feelings mellan han och Umeå FC. Jens har med sin inställning, proffsighet och personlighet kombinerat med sina fotbollsegenskaper varit en fantastisk ambassadör för Umeå FC under sina nio år hos oss. Han kommer att vara saknad av många samtidigt som vi önskar honom stort lycka till med framtida utmaningar.