En lång och framgångsrik spelarkarriär tog slut den där kalla söndagskvällen mot Täby. Adam Chennoufi, 33, meddelar nu att elitfotbollskarriären är slut. Nu kliver han in på kontoret och blir sportchef på heltid.
– Det har varit en fantastiskt rolig och lärorik resa. Alla människor som korsat ens väg och utmaningarna man ställts inför har i slutändan format den jag är, säger Chennoufi.

I Gimonäs CK påbörjades den långa resan mot äventyret. Under resans gång representerade han inte mindre än nio klubbar, i serier allt från Division 4, Allsvenskan samt ett utlandslandsäventyr.

När du summerar det, uppnådde du det du ville?
– Min ambition har alltid varit att spela fotboll och att göra det så högt upp som möjligt. Jag njöt verkligen av att spela fotboll och målsättningarna var hela tiden att spela match varje helg, något som jag lyckades bra med i samtliga klubbar, Allsvenskan och utlandsproffs blev resultatet av det, säger Adam.

Det var framför allt en egenskap som formade honom till den spelare han blev; kärleken till fotbollen.
– Många fotbollstimmar i barndomen satte hela grunden, passionen och beslutsamheten var det som gjorde att jag kunde hävda mig på elitnivå.

Under en lång karriär så får man också uppleva mycket, både mot- och medgångar. Adam vill dock lyfta fram de positiva minnena.
– Det blir ju lätt att man pratar om avancemangen till Allsvenskan och Superettan. Jag har likvärdigt starka minnen från alla klubbar jag varit i, fast på olika sätt, säger han och fortsätter:
– Något som väcker en stark känsla är hemmapremiären 2012 mot Hammarby. Snacket i stan byggdes upp inför matchen i flera veckor, Patrik Ekwall intervjuade mig i tv4 Sport innan avspark och Gammlia var fullsatt. Då var man färsk och känslan var att jag klev ut på San Siro!

När under karriären kände du dig som bäst?
– När jag fick mitt första barn 2012 inför Superettan med Umeå FC. Att bilda familj och kunna fortsätta spela fotboll gav mig en stark drivkraft till att kunna försörja mig och familjen på fotbollen.

På frågan om vilka personer som har betytt mest under karriären kommer svaren snabbt och självklart.
– Jag träffade min fru Jonna för 15 år sedan, hon har varit med mig under hela min seniorkarriär. Det har varit ett enormt stöd att alltid ha någon som delar alla med och motgångar. Att vi fått ihop ett liv med 3 barn under hela elitkarriären är jag otroligt stolt och tacksam för!
– Från ungdomsåren har föräldrar och syskon varit avgörande i stöttningen. Pappa, mamma och syskon har sett i princip varje match jag spelat. När man haft ett sånt stöd hemifrån kombinerat med en rad fantastiska ledare, lagkamrater och vänner då är man lyckligt lottad och känner en stor tacksamhet.

När tog du beslutet att detta skulle bli din sista säsong som spelare?
– Det är något som växte fram under säsongen, den spelartyp jag var blev allt svårare att behålla med åren och jag fick anpassa mitt spel mer och mer.
– Nu känner jag en stor tilltro till nästkommande generation och lämnar mer än gärna ett större utrymme åt dom.

Inför året fick axla den speciella rollen som spelande sportchef. En tuff uppgift, men Chennoufi såg det som positivt.
– Det har varit jättepositivt under året som var. Vi behövde landa efter degraderingen och jag har fått gå in med andra ögon i omklädningsrummet än vad jag haft tidigare. Jag har fått en tydligare bild av vilka steg vi behöver ta. Den närheten är nog något som alla sportchefer skulle har stor nytta av.
– Nu kliver han som sagt in i ett nytt kapitel i sin fotbollskarriär då han blir sportchef på heltid.
– Jag känner mig jättemotiverad. Vi börjar få fler och fler bitar på plats, kansliet känns starkt och nu är det bara hårt jobb som gäller för vår fortsatta utveckling, avslutar han.