Umeå FC avslutade säsongen 2021 med tre poäng. Täby besegrades i en svängig match med 4-3.

18 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Det var ett spelsuget Umeå FC som bjöd upp till dans under den första halvleken. Man lirade ut Täby fullständigt och efter halvtimmen satte Yoel Embaye 1-0 efter ett läckert överhopp av Adam Chennoufi. 2-0 kom bara minutrarna senare då Jens Stigedahl nickade in 2-0. 3-0-målet var riktigt snyggt. Efter ett långt anfall tickade sig Chennoufi och Emmanuel Yeboah sig igenom Täbys försvar innan Chennoufi smackade upp bollen i krysset.

Det tog dock bara 12 sekunder av den andra halvleken innan Täby hittade en reducering till 3-1. Bara minutrarna senare tilldömdes gästerna en straff, en straff som Måns Nygren gjorde en briljant räddning på. Istället tryckte Yoel Embaye in Umeå FC.s fjärde mål efter ett välriktat skott utanför straffområdet.

Då trodde nog många att den här tillställningen var över men Täby ville annat. Med 20 minuter kvar gjorde gästarnas bästa spelare Max Matta 4-2 och med tre minuter kvar av matchen gjorde man även 4-3 efter ytterligare en straff.

Men Täby kom aldrig närmare och Umeå FC avslutade säsongen 2021 med en seger och en femteplacering i tabellen.

Ettan Norra, omgång 30
Umeå FC – Täby FK 4-3 (3-0)
Målen: 1-0 (27) Yoel Embaye (Jonathan Lundbäck), 2-0 (32) Jens Stigedahl (Stefan Lindmark), 3-0 (41) Adam Chennoufi (Emmanuel Yeboah), 3-1 (46) Max Matta Aguirre, 4-1 (55) Yoel Embaye (Adam Chennoufi), 4-2 (73) Max Matta Aguirre, 4-3 (87) Christopher Redenstrand
Varningar Umeå FC: Samuel Persson, Jens Stigedahl, Måns Nygren, Emmanuel Yeboah Täby FK: Jacob Ejerblad
Så spelade Umeå FC:
Måns Nygren
Samuel Persson, Isak Abrahamsson, Jens Stigedahl, Ibrahim Habib
Yoel Embaye (ut 90), Stefan Lindmark, Emmanuel Yeboah (ut 62), Linus Marklund (ut 90)
Adam Chennoufi (ut 62), Jonathan Lundbäck (ut 62)
Ersättare: Felix Forsgren, Victor Kamf (in 62), Albin Näslund (in 90), Hugo Bergström (in 90), Oussema Ali (in 62), Adam Sandström (in 62)