Det blev ingen rolig södertripp för Umeå FC när man besökte jumbon Assyriska på söndagen. Hemmalaget vände 0-1 till en 2-1-seger.

Det började dock bra för Umeå FC. Linus Marklund chip-nickade (!) in ledningsmålet efter 12 minuters spel.

Umeå FC var det bollförande laget men det var Assyriska som skapade lägena. Hemmalagetes anfallare Alhadji Sosseh skapade stora problem för UFC-försvaret i och med sin tyngd. Det var även han som nickade fram Antoni Yabubs kvitteringsmål efter halvtimmen.

Umeå FC:s problem att skapa målchanser fortsatte även i den andra halvleken och med kvarten kvar satte hemmalaget 2-1 genom Gabriel Aphrem.

Umeå FC försökte få till en forcering under de åtta (!) övertidminutrarna, men det ville sig inte. Assyriska avgick med segern.

Ettan Norra, omgång 29
Assyriska FF – Umeå FC 2-1 (1-1)
Målen: 0-1 (12) Linus Marklund (Oussema Ali), 1-1 (35) Antonio Yakub, 2-1 (74) Gabriel Aphrem
Varningar Assyriska:Umeå FC: Tarik Hamza, Oussema Ali