På ett iskallt Umeå Energi Arena så värmde Umeå FC:s prestation. Man bjöd på en klang- och jubel-föreställning i 5-2-segern mot Sollentuna.

19 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Det började dock inte bra för hemmalaget. Redan efter åtta minuter gjorde gästerna 1-0 genom Emil Stenstrand.

Umeå FC vände dock på steken inom loppet av bara fyra minuter. Först pressade Oussema Ali in kvitteringen intill den första stolpen och sedan nickade Victor Kamf in Emmanuel Yeboahs hörna.

Yoel Embaye utökade till 3-1 bara tre minuter in i den andra halvleken och Linus Marklund gjorde 4-1 efter en timmes spel.

Matchens snyggaste mål gjorde inhoppande Jonathan Lundbäck när det återstod tio minuter av matchen. Ett fint förarbete och kombinationsspel av Yeboah och Stefan Lindmark peggade upp för Lundbäck som tryckte in Umeå FC:s femte mål för dagen.

I matchens slutskede reducerade Sollentuna till 5-2.

Nu väntar Assyriska borta på söndag.

Ettan Norra, omgång 28
Umeå FC – Sollentuna FK 5-2 (2-1)
Målen: 0-1 (8) Emil Stenstrand, 1-1 (29) Oussema Ali, 2-1 (33) Victor Kamf (Emmanuel Yeboah), 3-1 (48) Yoel Embaye (Linus Marklund), 4-1 (60) Linus Marklund (Emmanuel Yeboah), 5-1 (81) Jonathan Lundbäck (Stefan Lindmark), 5-2 (90) Nathnael Medhin
Varningar Umeå FC: Gbenga Arokoyo Sollentuna FK: