Victor Kamfs två mål lade grunden till Umeå FC:s 3-2-seger mot Haninge.

Det blev dock ingen rolig start för bortalaget. Haninge tog ledningen redan efter 10 minuter och hade dessutom startat matchen mycket piggare än Umeå FC.

Men det vände snabbt. Inom loppet av tio minuter hade Umeå FC och Victor Kamf vänt matchen. Det efter två typiska Kamf-mål.

Umeå FC tog sedan ett steg hem och bevakade sin ledning i den andra halvleken. Man hade också lägen att sätta spiken i kistan, men det skulle dröja till övertiden innan 3-1-målet kom. Samuel Persson hittade Yoel Embaye som tryckte upp bollen i krysset.

Nu reducerade Haninge, på straff, i matchens sista minut och man kom aldrig närmare än så.

Umeå FC tog sin andra raka seger och nu väntar ännu en bortamatch kommande helg då man tar sig an jumbon Hammarby TFF.

Ettan Norra, omgång 26
IFK Haninge – Umeå FC 2-3 (1-2)
Målen: 1-0 (10) Hady Saleh Karim, 1-1 (16) Victor Kamf (Yoel Embaye), 1-2 (24) Victor Kamf, 1-3 (90+2) Yoel Embaye (Samuel Persson), 2-3 (90+5) Smajl Suljevic (straff)
Varningar Haninge: Axel Wallenborg, Rickson Mansiamina, Sulayman Jobarteh Umeå FC: Gbenga Arokoyo, Ibrahim Habib