Umeå FC var på väg mot ytterligare en oavgjord match under lördagen när Gefle IF besökte Umeå Energi Arena. Men ett sent Victor Kamf-avgörande gjorde att hemmalaget knep alla tre poängen.

23 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

På ett kallt och snålblåsigt Umeå Energi Arena tog Umeå FC emot anrika Gefle IF under lördagen och det skulle bli en spännande tillställning.

Den första halvleken ägdes av hemmalaget men det var Gefle som gjorde målet. Efter en fin kontring på vänstersidan så tryckte Gustav Nordh in ledningsmålet, via både ett UFC-ben och ribban.

Umeå FC kom ut med mycket energi i inledningen av den andra halvleken och det gav utdelning direkt. Efter ett långt Linus Marklund-inkast så sköt planens bästa spelare, Stefan Lindmark, in kvitteringen.

Umeå FC fortsatte pressa tillbaka Gefle som föll djupare och djupare. Trots det så uteblev målen och när klockan hade tickat upp på nittio minuter så trodde nog de flesta att det skulle bli oavgjort.

Men en fantastisk Emmanuel Yeboah-svepare till Mikael Wikström, som osjälviskt passade fram en fri Victor Kamf, avgjorde till hemmalagets fördel. Då stod klockan på 90+2.

Umeå FC höll ut och tog sin första hemmaseger sedan juli.

Ettan Norra, omgång 25
Umeå FC – Gefle IF 2-1 (0-1)
Målen: 0-1 (12) Gustav Nordh, 1-1 (47) Stefan Lindmark, 2-1 (90+2) Victor Kamf (Mikael Wikström)
Varningar Umeå FC: Alexis Bbakka, Emmanuel Yeboah Gefle: Erik Granat, Amadou Kalabane (2), Albin Lohikangas
Utvisning Gefle: Amadou Kalabane