I en sevärd och fartfylld tillställning så delade Umeå FC och serieledande Brommapojkarna på poängen. Matchen slutade 2-2.

28 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

På ett soligt och varmt (för årstiden) Umeå Energi Arena så bjöd Umeå FC och Brommapojkarna och till dans.

Hemmalaget tog ledningen efter 20 minuter genom Linus Marklund, det efter en fin framspelning från Stefan Lindmark.

Gästerna kvitterade sent i den första halvleken genom den tidigare UFC-anfallaren Rodin Deprem.

Umeå FC hamnade i uppförsbacke tidigt i den andra halvleken då Oscar Krusnells hörna gick direkt i mål. Efter det så repade Umeå FC mod och åt sig in i matchen. Med kvarten kvar kom också kvitteringen. Jens Stigedahls frispark letade sig tillslut bort mot Emmanuel Yeboah som på ett akrobatiskt sätt satte 2-2.

Båda lagen gick sedan för ett segermål och skapade även chanser för ett sådant. Men det blev inga fler mål och lagen delade på poängen.

Ettan Norra, omgång 22
Umeå FC – IF Brommapojkarna 2-2 (1-1)
Målen: 1-0 (20) Linus Marklund (Stefan Lindmark), 1-1 (41) Rodin Deprem, 1-2 (50) Oscar Krusnell, 2-2 (75) Emmanuel Yeboah (Tarik Hamza)
Varningar Umeå FC: Emmanuel Yeboah, Alexis Bbakka, Ibrahim Habib, Tarik Hamza BP: Jesper Ceesay, Oscar Krusnell