Äntligen. Så var känslan efter att Umeå FC återigen är tillbaka som vinnare. Luleå besegrades med 1-0 efter ett straffmål av Jonathan Lundbäck.

Inledningen av hösten har varit tuff för Umeå FC. Inför matchen mot Luleå stod man på sex raka seriematcher utan seger.

Redan efter en minut fick man ett superläge att ta ledningen efter ett långt Linus Marklund-inkast men Tarik Hamzas avslut gick över mål.

Rent spelmässigt var det en krampaktig tillställning. Det var många bolltapp och felpassningar som präglade matchen.

Men innan den första halvleken var slut skulle Umeå FC få ytterligare ett jätteläge. Marklunds inlägg hittade Adam Chennoufi i straffområdet, men likt Hamza, så sköt även han över.

Chennoufi skulle dock ta revansch när han snurrade bort en Luleå-back för att sedan bli fälld av hemmamålvakten och domaren hade inget annat val än att peka på straffpunkten. Jonathan Lundbäck gjorde inget misstag och tryckte in sitt sjunde mål för säsongen.

Umeå FC backade hem för att försvara ledningen och hade kontroll fram till att klockan tickade upp i den 94:e minuten. Då fick Luleå ett superläge att kvittera men skottet gick just utanför.

Nu väntar serieledande Brommapojkarna hemma på söndag.