Det blev tolv riktiga tunga slutminuter för Umeå FC i hemmamötet mot Örebro Syrianska. Bortalaget vände 2-1 till 2-3 och tog alla tre poängen.

24 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Det blev en match med många ansikten. Umeå FC tog ledningen i den 14:e minuten efter ett fint kombinationsspel mellan Adam Chennoufi och Jonathan Lundbäck som Lundbäck avslutade i målvaktens första stolpe.

Örebro Syrianska kvitterade efter en hörna men Umeå FC återtog ledningen ledningen efter en fin offensiv löpning av Stefan Lindmark.

Den andra halvleken blev en hackig historia. Många felpassningar, byten och avbrott och spelet var därefter. Men Örebro Syrianska hittade syre efter en fantastisk fint slagen frispark. Då återstod det tolv minuter av matchen. Umeå FC gick för ett segermål, men istället var det Örebro Syrianska som avgjorde i 90:e minuten.

Nu väntar IFK Luleå borta kommande helg.

Ettan Norra, omgång 20
Umeå FC – Örebro Syrianska IF 2-3 (2-1)
Målen: 1-0 (14) Jonathan Lundbäck (Adam Chennoufi), 1-1 (19) Viktor Franssila, 2-1 (36) Stefan Lindmark (Adam Chennoufi), 2-2 (79) Dino Salcinovic, 2-3 (89) Sebastian Huenui Helgesson
Varningar Umeå FC: Stefan Lindmark, Ibrahim Habib Örebro Syrianska: Mirza Turan